Mainos

Lentokonematkustajien ruumiiden käsittely tyrmistyttää

Malesialaiskoneen putoamisessa kuolleiden kuljetus aiheuttaa ärtymystä ja huolta maailmalla.

Pelastustyöntekijät pakkasivat eilen kymmeniä ruumiita putoamisalueella, ja sunnuntai-aamulla ruumiit oli siirretty muualle.

Silminnäkijöiden mukaan separatistit lastasivat lähes 200 vainajaa sunnuntain vastaisena yönä jäähdytysvaunulliseen junaan. Etyjin tarkkailijat ovat myös nähneet junanvaunuihin lastatut ruumiit.

Junan odotettiin lähtevän itään. Kapinallisjohtaja Sergei Kavtaradze ilmoitti kuitenkin, että juna ei liiku ennen kuin vainajien kohtalosta päätetään.  

Etyjin Ukrainan-operaation tiedottaja Michael Bociurkiw kuvaili tilannetta sietämättömäksi. Hänen mukaansa separatistit vaativat, että ruumiita ei siirretä ennen kuin ulkomaiset asiantuntijat saapuvat paikalle.  

Muun muassa Hollannin ulkoministeri on kertonut hollantilaisten olevan raivoissaan ruumiiden käsittelystä. Lentokoneen putoamisessa kuoli 298 ihmistä, ja heistä kaksi kolmannesta oli hollantilaisia.  

Maailman johtajat ovat pyytäneet Venäjän presidentti Vladimir Putinia käyttämään vaikutusvaltaansa separatisteihin, jotta vainajien luovuttaminen ja kansainväliset tutkimukset onnistuisivat.  

Ukrainan turvallisuusneuvoston edustajan Andriy Lysenkon mukaan separatistit tekevät kaikkensa piilotellakseen todisteita.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.