Mainos

Lentokonekaappaus päättyi rauhallisesti Hampurissa

Istanbulista Kairoon lähteneen lentokoneen eilen kaapannut mies antautui Saksan poliisille koneen laskeuduttua Hampuriin. Veitsellä uhaten Air Egypt -lentoyhtiön matkustajakoneen kaapannut mies on hakenut turvapaikkaa Saksasta. Boeing 737 -koneessa oli kaappaushetkellä 48 matkustajaa sekä kuusi miehistön jäsentä. Yksikään heistä ei loukkaantunut. Suurin osa matkustajista oli egyptiläisiä, mutta joukossa oli myös amerikkalaisia, brittejä ja turkkilaisia.

Henkilöllisyytensä toistaiseksi salannut kaappari on arabiankielinen ja noin 20-25 -vuotias, sanoi Hampurin poliisipäällikkö Wolfgang Sielaff. Koneen omistavan Air Egypt -lentoyhtiön edustaja kertoi aiemmin, että Hampurissa koneen oli ollut määrä saada polttoainetäydennystä, minkä jälkeen sen oli määrä jatkaa matkaansa Lontooseen.

Turkkilaisen NTV-televisioyhtiön mukaan kaappari oli vakuuttanut matkustajille, ettei hän ole terroristi. Kone yritti ensin laskeutua Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan, mutta paikalliset viranomaiset eivät myöntäneet koneelle laskeutumislupaa.
(STT-Reuters-AFP))

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.