Mainos

Lentokonekaappaus estettiin Intian valtameren yllä

Lentokoneen miehistö onnistui estämään kaappauksen Intian valtameren yllä tänään. Air Seychelles -yhtiön koneen miehistön jäsenet ottivat veitsellä varustautuneen ja ohjaamoon pyrkineen miehen kiinni, jolloin yksi miehistön jäsen haavoittui.

Malediivien viranomaiset pidättivät miehen, joka oli yrittänyt tunkeutua koneen ohjaamoon hieman ennen kuin kone aloitti laskeutumisen. Hän oli sanonut haluavansa muuttaa koneen suuntaa, mutta tarkempia tietoja hänen suunnitelmastaan ei tänään ollut tiedossa. Miehellä on Intian passi, mutta kansalaisuudesta ei heti ollut varmuutta. Myös toista koneessa ollutta on kuulusteltu.

Kyseinen mies matkusti kaappausta yrittäneen seurassa. Pidätetty väitti asettaneensa koneeseen myös pommin, mutta minkäänlaisia räjähteitä ei löydetty. Kone oli matkalla Intian Bombaysta Malediivien kautta Seychelleille. Koneessa oli runsaat 60 matkustajaa, joista kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

-Mies ei missään vaiheessa päässyt lähellekään ohjaamoa, Air Seychellesin johtaja David Savy sanoi lausunnossaan. Hänen mukaansa kaappaaja ei myöskään aiheuttanut vaaraa muille matkustajille.

Air Seychellesin edustaja vaati heti Bombayn lentokenttäviranomaisilta selvitystä siitä, kuinka mies oli päässyt koneeseen veitsen kanssa. Intian viranomaiset tosin epäilivät, että hän olisi saattanut käyttää ruokailun yhteydessä jaettua veistä tai haarukkaa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.