Mainos

Lentokoneen maahansyöksy: Alkumatkalla ukkoskuuroja, turmapaikalla sää normaali

Etelä-Ranskassa maahan syöksynyt matkustajakone oli matkalla Espanjan Barcelonasta Saksan Düsseldorfiin. Kone putosi Alpeilla Etelä-Ranskan yllä. Alustavien tietojen mukaan Barcelonan ympäristössä on ollut alkumatkasta ukkoskuuroja. Putoamispaikan lähistöllä sää oli melko pilvinen ja enimmäkseen poutainen.

Kone lähti Barcelonasta kello 10.55 Suomen aikaa. Ranskan viranomaisten mukaan putoamispaikka on vaikeakulkuisessa maastossa noin sata kilometriä Nizzasta pohjoiseen.

– Säähavaintojen mukaan koneen lähtöaikaan ja alkumatkasta Barcelonan ympäristössä ja meren yllä on ollut ukkoskuuroja. Nizzan pohjoispuolella putoamispaikassa on ollut kumpupilvimuodostusta, mutta ei sadetta tai ukkosmyrskyjä. Enimmäkseen sää on ollut pilvistä ja poutaista, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Forecan päivystävä meteorologi Olga Kukkonen toteaa, että havaintojen perusteella turmapaikan säässä ei ollut erityistä.

– Ei säärintamia, ei voimakkaita sateita, ei salamointia, ei kovia tuulia, ei huonoa näkyvyyttä. Korkeita pilviä ei havainnoissa näy, korkeintaan pieniä sadekuuroja on voinut olla. Tosin vuoristossa havaintopaikkoja on harvassa ja jotkut paikalliset sääilmiöt ovat mahdollisia, mutta niistä ei ole tietoa. Välimerellä ukkosia on ollut, mutta ei turmapaikalla, sanoo Olga Kukkonen.

Turmakone oli saksalaisen Lufthansan tytäryhtiön Germanwingsin kone. Koneessa oli tämän hetken tietojen mukaan 150 ihmistä, joiden pelätään menehtyneen.

Turma-alueelle ennustetaan sateita, jotka voivat tulla myös lumena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.