Lentokone törmäsi asuintaloon Buffalossa - katso dramaattiset kuvat

Yhdysvalloissa matkustajakone on törmännyt asuinrakennukseen Buffalossa, New Yorkin osavaltiossa. Viranomaisten mukaan onnettomuudessa kuoli 50 ihmistä.

Kaikki koneessa olleet ihmiset menehtyivät. Kyydissä oli yhteensä 49 matkustajaa ja miehistön jäsentä. Lisäksi kuoli yksi maassa ollut henkilö. Asuinrakennus, johon kone törmäsi, tuhoutui täysin.

Koneessa olleiden kansallisuuksista ei ole vielä tietoa. Suomen ulkoministeriön viestintäyksikön päällikkö Juha Markkasen mukaan ministeriö selvittää, oliko turmakoneessa mahdollisesti suomalaisia.

- New Yorkin pääkonsulaatti on ollut aamun aikana yhteydessä Yhdysvaltojen ulkoministeriöön. Maan sisäisillä lennoilla tapahtuneista onnettomuuksista annetaan vain nimilistat, ei kansallisuuksia. Continental Airways on kuitenkin luvannut ilmoittaa pääkonsulaattiin, jos heidän tietojensa mukaan koneessa on ollut suomalaisia, Markkanen totesi aamupäivällä MTV:n uutisille.

MTV:n uutisten Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo arvioi, että koska kyseessä oli paikallislento, monet uhreista olivat luultavasti amerikkalaisia. Joidenkin tietojen mukaan koneen matkustajat olivat työmatkalaisia.

Törmäyksessä syttyi raju palo

Newarkista New Jerseystä tulossa ollut kone putosi Clarence Centerin esikaupunkialueelle vain minuutteja ennen suunniteltua laskeutumista noin kymmenen kilometrin päässä olleelle lentokentälle.

Silminnäkijöiden mukaan tuli keula edellä alas. Kone syttyi törmäyksessä räjähdyksenomaisesti palamaan.

- Törmäys kuulosti aivan maanjäristykseltä. Sen pystyi tuntemaan, kuvaili noin kilometrin päässä turmapaikalta ollut Keith Burtis MSNBC-kanavan haastattelussa.

Kyseessä oli Continental Airlinesin lento, jossa liikennöijänä oli Colgan Air. Kone oli 74-paikkainen Bombardier Dash 8 Q400.

Turman syystä ei ole vielä tietoa. Alueella satoi törmäyksen aikaan räntää, mutta sää ei ollut erityisen poikkeuksellinen tai vaikea. Erään viranomaisen mukaan koneesta ei ollut raportoitu minkäälaisista ongelmista.

(MTV3-AFP-Reuters)

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat