Lentokone putosi Thaimaassa - 65 kuoli

Kaikkiaan 65 ihmistä kuoli, kun vietnamilainen lentokone putosi tänään Kambodzhan kansainvälisellä lentokentällä Phnom Penhissä, kertoivat Thaimaan viranomaiset. Turmasta selvisi hengissä yksi ihminen, kaksi-kolmevuotias pikkupoika.

Onnettomuuteen vaikutti huono sää. Kone oli tulossa Vietnamista Ho Chi Minhin kaupungista. Venäläisvalmisteinen Tupolev-134 -kone oli laskeutumassa, kun se putosi rankkasateessa aivan kiitoradan viereen. Tämäntyyppisessä koneessa on yleensä satakunta matkustajapaikkaa ja kuuden hengen miehistö.

Hengissä onnettomuudesta selvisi pikkupoika, jolta katkesi vain jalka. Sairaalaan vietiin elossa toinenkin pikkupoika ja kaksi aikuista, mutta he menehtyivät sairaalassa.

Suurin osa matkustajista oli ulkomaalaisia: eteläkorealaisia oli tiettävästi 18 ja mukana oli myös australialaisia, japanilaisia, amerikkalaisia ja kanadalaisia. Vain muutama oli vietnamilainen.

Onnettomuuspaikka on kymmenen kilometrin päässä Phnom Penhistä. Kone epäonnistui ensimmäisessä laskuyrityksessään. Kun se aloitti toisen laskuyrityksen, se syöksyi lentokentän lähistöllä olevalle riisipellolle.
(STT-AFP-Reuter)

Lue myös:

    Uusimmat