Mainos

Lentokone mereen Los Angelesissa

Toiveet löytää eloonjääneitä matkustajakoneen mereensyöksystä Los Angelesin lähellä ovat kutistuneet lähes olemattomiin.

USA:n länsirannikko

Alaska Airlines -lentoyhtiön matkustajakone syöksyi mereen Yhdysvaltain länsirannikolla Los Angelesin lähellä varhain aamulla Suomen aikaa. MD-83 -tyyppisessä koneessa oli 88 ihmistä, joiden pelätään saaneen surmansa onnettomuudessa. Pelastustyöntekijät jatkavat mahdollisten eloonjääneiden etsintää Tyynestämerestä.

Rannikkovartioston edustajan mukaan etsintöjä jatketaan niin kauan kuin on olemassa pienikin toivo siitä, että joku olisi voinut selvitä onnettomuudesta hengissä.

Koneen miehistö oli ilmoittanut lennonjohdolle teknisistä vaikeuksista ennen mereen syöksyä. Kone pyysi laskeutumislupaa Los Angelesiin, mutta pian tämän jälkeen se katosi tutkasta ja syöksyi noin 5000 metrin korkeudesta mereen. Kone oli matkalla Puerto Vallartasta Meksikosta San Franciscon kautta Seattleen.

Puolityhjässä koneessa oli 83 matkustajaa ja viisi miehistön jäsentä. Matkustajien joukossa oli kolmisenkymmentä lentoyhtiön ja sen sisaryhtiön työntekijää, jotka pääsivät lentämään ilmaiseksi koska koneessa oli tilaa.

Alaska Airlines kone putosi 01022000, helikopteri meren yllä

Meressä ajelehti kenkiä, leikkikaluja, matkatavaroita ja istuinten osia. Merivesi oli onnettomuusalueella 14-asteista. Asiantuntijoiden mukaan keskikokoinen 35-vuotias mies voi selvitä tunnin verran tämänasteissa vedessä ennen kuin hän alkaa menettää tajuntansa.

Onnettomuus sattui puoli kolmelta yöllä Suomen aikaa. Koneen kapteeni ehti kertoa ennen mereensyöksyä, että hänellä oli ongelmia lentoasentoa säätelevien vakaimien kanssa. Syöksyn nähneen silminnäkijän mukaan kone tuli alas "nokka edellä".

Putoamispaikka oli noin 60 kilometriä luoteeseen Los Angelesin lentokentästä. Alaska Airlines on Yhdysvaltain kymmenenneksi suurin lentoyhtiö, joka on välttynyt onnettomuuksilta parin viime vuosikymmenen aikana.

Vuonna 1971 yhtiön Boeing 727 -kone törmäsi vuorenhuippuun Alaskassa, jolloin 111 ihmistä sai surmansa.

(MTV3-STT-Reuters-AP-DPA)

Yhdysvaltalainen CNN-kanava kertoo onnettomuudesta lisää

Los Angeles Times raportoi turmasta

Alaska Air omistaa yhden sivun onnettomuudelle

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.