Mainos

Lentokone lensi Suomen suljettuun ilmatilaan

Hollantilaisen lentoyhtiön KLM:n matkustajakone lensi Suomen suljettuun ilmatilaan eilen iltapäivällä lentokiellosta huolimatta. Asiasta kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Koneen miehistö ei tehnyt tuhkahavaintoja, eikä minkäänlaista vaaratilannetta aiheutunut.

Finavian lennonvarmistusliiketoiminnan operatiivisen johtajan Raine Luojuksen mukaan Boeing 777 -mallisen koneen henkilöstöllä oli ilmeisesti virheellistä tietoa siitä, mitkä alueet ilmatilasta on suljettu ja mitkä ei.

Kone saapui Suomen puolelle Venäjän ilmatilasta. Konetta ehdittiin varoittaa tuhkapilvestä, mutta tieto Suomeen tuli sen verran myöhässä, ettei sitä voitu enää käännyttää pois.

- Kone reroutattiin (ohjattiin) mahdollisimman nopeasti sellaiseen ilmatilaan, joka on auki, Luojus kertoi Keskisuomalaiselle.

Vastaavanlaisia tapauksia ei Luojuksen mukaan ole sattunut aiemmin, mutta se raportoidaan kuitenkin normaalisti liikenteen turvallisuusvirasto Trafille.

- Kyseessä ei ollut ilmatilan loukkaus, koska koordinoimme koneen Suomeen ja annoimme lennonjohtopalvelua parhaamme mukaan. Tietynlainen rikkomus se kyllä oli.

Lentokone oli matkalla Osakasta Amsterdamiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.