Lentokone laskeutui renkaat liekeissä - Katso matkustajan video

Qantas-lehtoyhtiön A380 superjumbo on laskeutunut Sydneyn lentokentälle renkaat tulessa. Yhtiön tiedottajan mukaan kone oli tulossa Singaporesta. Koneen laskeutuessa eilen Sydneyn kentälle sen kaksi rengasta vaurioitui.

Koneen 244 matkustajaa selvisivät kuitenkin vammoitta. Silminnäkijöiden mukaan renkaat olivat räjähtäneet koneen rullatessa kiitoradalla. Koneessa ollut matkustaja vai videoitua vaaratilanteen. Liekit näkyvät ensin koneen peräosaan asennetun ulkoisen kameran kautta. Tämän jälkeen matkustaja kuvaa tilannetta koneen ikkunasta.

Qantasilla on kaikkiaan kuusi A380 -konetta. Koneen kanssa ei ole aiemmin ollut kyseistä ongelmaa. Tiedottajan mukaan syytä tutkitaan.

Myös toisella koneella ongelmia

Qantasin 747-kone oli puolestaan joutunut juuri edeltävänä päivänä palaamaan takaisin Sydneyn kentälle, kun se oli nousut lennolle kohti Singaporea. Kone joutui 45 minuutin jälkeen palaamaan takaisin kentälle moottoriongelman takia. Koneessa oli 414 matkustajaa. Tästäkin vaaratilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä.

(MTV3 - APTN)

Lue myös:

    Uusimmat