Lentokielto osalle Tupolev-matkustajakoneista

Venäjän viranomaiset ovat suositelleet, että osa Tupolev-154-matkustakoneista asetetaan lentokieltoon eilisen turman takia.

Kolme ihmistä sai surmansa, kun paikallisen lentoyhtiön Tupolev-154 syttyi tuleen Surgutin lentokentän kiitoradalla Länsi-Siperiassa. Kolavia airline jetin koneen moottorin on epäilty räjähtäneen.

Venäjän liikenneministeriö on suositellut, että lentoyhtiöt laittavat kaikki vanhimmat Tupolev-154-koneet lentokieltoon, kunnes eilisen turman syy on selvitetty. Kolavia airlinen mukaan kyseinen Tupolev-kone oli yhtiön vanhin käyttämä lentokone.

Tupolev-154-malli on ollut Neuvostoliiton ja Venäjän siviili-ilmailun yleisin kone siitä lähtien, kun sen valmistus alkoi vuonna 1975. Huoli koneen turvallisuudesta on kasvanut perättäisten onnettomuuksien takia.

Joulukuussa kaksi ihmistä sai surmansa, kun Tupolev-154 ajautui ulos kiitoradalta ja hajosi kolmeen osaan Domodedovon lentokentällä Moskovassa. Syyskuussa Tupolev-154 onnistui kuin ihmeenkaupalla tekemään hätälaskun Siperiassa, kun koneen sähköjärjestelmä pimeni kesken lennon.

Sama konetyyppi syöksyi maahan myös huhtikuussa 2010 Smolenskissa Venäjällä. Koneen kaikki lähes sata matkustajaa kuolivat, mukana oli muun muassa Puolan presidentti Lech Kaczyński ja useita korkeita puolalaisia virkamiehiä.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat