Mainos

Lentokentällä jonotetaan taas perjantaina

Vartiointialan perjantain lakko vaikuttaa myös lentoliikenteeseen. Turvatarkastajat ovat ilmoittaneet tukevansa PAM:n vartijoiden mahdollista lakkoa. Lentokentälle on odotettavissa tämän vuoksi huomattavia jonoja.

- Osa turvatarkastuslinjoista jää lakon takia miehittämättä ja se aiheuttaa lentoliikenteeseen ruuhkia, Finavian liiketoimintajohtaja Reijo Tasanen kertoo.

Lakon arvioidaan haittaavan eniten Helsinki-Vantaan liikennettä, jossa lakon alkaessa töissä on vain noin kolmasosa turvatarkastajista.

- Helsinki-Vantaalla meillä on paljon ostopalveluita, sen sijaan maaseutulentokentillä tarkastukset tehdään omalla henkilökunnalla, joka ei ole menossa lakkoon.

Tasanen ei uskalla vielä arvioida kuinka pahoja ruuhkia lakko aiheuttaa, mutta uskoo niiden olevan huomattavia.

- Jos nyt edellisiä lakkoja katsoo, niin ne aiheuttivat jopa puolentoista, kahden tunnin jonotuksia.

Tasanen on pahoillaan siitä, että asiakkaiden kärsivällisyyttä on koeteltu lentokentällä viime aikoina useiden eri lakkojen myötä.

- On erittäin ikävä asiakkaita kohtaan, että näitä lakkoja on näin usein. Teemme kyllä kaikkemme, että tästä olisi mahdollisimman vähän haittaa matkustajille,

Lentomatkustajien turvallisuuteen lakolla ei ole vaikutusta.

- Turvallisuudesta ei tingitä, kaikki tarkastetaan ihan normaaliin tapaan, Tasanen toteaa.

Finavia arvioi lakon lentoliikenteeseen aiheuttamia viivästyksiä tarkemmin huomenna. Matkustajia pyydetään seuraamaan tiedotusta Finavian ja Helsinki-Vantaan Internet-sivuilla.

Vartiointialan lakon sovittelua jatketaan torstaina 15.huhtikuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.