Mainos

Lentojen viivästymiset ärsyttivät – viime vuonna ennätysmäärä kuluttajariitoja

Kuluttajariitalautakuntaan saapui viime vuonna ennätysmäärä ratkaisupyyntöjä.

Valitusten määrä on lisääntynyt jo kymmenen vuotta. Ratkaisupyyntöjä tuli viime vuonna yli 5  900, kun toissa vuonna pyyntöjä tehtiin lähes 4 200.

Eniten valituksia tehtiin lento- ja muista liikennetapauksista. Etenkin lentojen viivästymiset aiheuttivat lukuisia riitoja. 

Laihdutusvalmisteisiin liittyvät ratkaisupyynnöt kasvoivat eniten. Valituksista suurin osa koski yhtä virolaista yritystä. 

Myös perinteinen riidan kohde, autokauppa ja auton korjaus, oli kasvussa. Siitä tehtiin viime vuonna toiseksi eniten valituksia.

Lautakunta toivoo muutoksia

Lisääntyneiden riitojen takia lautakunta ei voi venyä rajattomasti. Siksi lautakunta vaatii, että kuluttajariitojen ratkaisujärjestelmään tulisi tehdä muutoksia. Lautakuntaan toivotaan paitsi lisää resursseja, myös ratkaisupyyntöjen esittämisen rajoittamista. 

Lautakunnan mukaan resurssien lisääminen on tarpeen etenkin hallituksen kevääksi valmisteleman lakimuutoksen takia. Sen myötä kuluttajariita pitäisi voida ratkaista 90 vuorokauden sisällä siitä, kun osapuolten välinen kirjeenvaihto on päättynyt.

Nykyresursseilla kaikkia päätöksiä ei voida tehdä vaaditussa ajassa, lautakunta sanoo tiedotteessaan.   

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.