Mainos

Venäjä myöntää siirtäneensä joukkoja Krimin alueelle

Venäjä on vahvistanut siirtäneensä joukkoja Krimin alueelle Ukrainassa. Venäjän mukaan joukkojen siirtäminen Krimin niemimaalle perustuu voimassa olevaan sopimukseen. Venäjä haluaa joukkojensa avulla turvata Krimin tukikohtaa. 

Venäjän ulkoministeriön mukaan panssaroituja ajoneuvoja on siirtynyt tukikohdasta Krimin alueelle ja niiden liikkeistä on kerrottu Ukrainan hallinnolle. 

Ukrainan mukaan Venäjä on tänään loukannut sen ilmatilaa. Ukrainan mukaan Venäjä on ilmatilaa loukatessaan rikkonut sopimusta, jonka nojalla Venäjä vuokraa Mustanmeren tukikohtaansa Krimin alueella.  

Ukrainan ulkoministeriö ei ole kertonut ilmatilan loukkauksesta tarkemmin. Ukrainan rajavartioston mukaan yli kymmenen venäläistä armeijan helikopteria olisi lentänyt Venäjän puolelta Ukrainan ilmatilaan Krimin yllä. 

Aiemmin tänään Ukrainan suurin lentoyhtiö ilmoitti peruneensa lennot Krimin niemimaalle. Yhtiön mukaan syynä on se, että alueen ilmatila on suljettu. Päivällä aseistautuneet miehet ottivat valvontaansa Simferopolin ja Sevastopolin lentokentät. Ukrainan sisäministeri ehti heti syyttämään valtauksista Venäjää, joka kuitenkin kiisti osallisuutensa. 

Myös teleyhteyksiä on katkennut Krimin niemimaalla, kertoo valtiollinen teleyhtiö Ukrtelekom. Yhtiön mukaan sen kaapelit ovat vaurioituneet eivätkä yhteydet toimi kunnolla.  

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu vielä tänä iltana hätäistuntoon Ukrainan tilanteen takia. Neuvosto kokoontuu Ukrainan uuden hallituksen pyynnöstä. Lisäksi Britannian ulkoministeri William Hague on ilmoittanut aikovansa matkustaa sunnuntaina Ukrainaan keskustelemaan maan uuden hallinnon kanssa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.