Mainos

Lentohenkilökunnan lakko päättyy

Finnairin matkustamohenkilökunta lopettaa lakkonsa.

Palvelualojen toimialaliitto ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY ovat hyväksyneet Finnairin matkustamohenkilöstön työehtosopimusta koskeneen sovintoehdotuksen. Siten matkustamohenkilöstön viime viikon tiistaina alkanut lakko päättyy.

Valtakunnansovittelija Esa Lonka jätti esityksen illalla ennen kello yhdeksää.

Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen toteaa, että uusi sopimus takaa yhtiölle kustannusten alenemisen työn tuottavuuden parantumisen kautta.

- Saimme tarpeellisia rakenteellisia muutoksia meille tärkeässä kaukoliikenteessä, Vehviläinen sanoi yhtiönsä tiedotteessa.

MTV3:n uutisten saamien tietojen mukaan osapuolet pitävät kolmivuotista sopimusta siedettävänä kompromissina, mutta toistaiseksi sopimuksen sisällöstä ei ole annettu tarkempia yksityiskohtia.

Henkilökunta nopeasti töihin

Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys ilmoittaa verkkosivuillaan, että työntekijät palaavat töihin viipymättä, mutta viimeistään huomenna, lauantaina keskiyöllä.

Valtaosa Finnairin liikenteestä palautuu normaaliksi viikonlopun aikana. Nopeimmin lentoliikenne palautuu lakosta kotimaan- ja Euroopan-lennoilla. Kaukoliikenteen palautuminen normaaliksi vie hivenen kauemmin aikaa.

Lentoyhtiö kehottaa matkustajia seuraamaan Finnairin verkkosivuja, joita päivitetään yön kuluessa.

(MTV3)

Katso Finnairin Anssi Komulaisen ja SLSY:n Thelma Åkersin kommentit:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.