Mainos

Lentoemäntien rinnat tarkastettiin - silikonit kiellettiin

Lentoemänniksi hakeneille suoritetut rintojen tutkimukset kuohuttavat Etelä-Koreassa. Garuda Indonesia -lentoyhtiötä syytetään lentoemännäksi hakeneiden rintojen käpälöinnistä osana lääkärintarkastuksia.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman työnhakijan mukaan kymmenien hakijoiden tuli riisuutua alushoususilleen, jotta yhtiö voisi karsia ehdokkaat, joilla on tatuointeja tai silikoni-implantit.

– Käsin tehty tutkimus järjestettiin, koska implantit voivat aiheuttaa terveysriskejä ilmanpaineen laskiessa lennon aikana, indonesialaisyhtiön edustaja kertoi Yonhap -uutistoimistolle.

Edustaja totesi, että tatuoinnit on kielletty matkustamohenkilökunnalta, ja että samanlaiset tarkastukset suoritetaan työnhakijoille myös muissa maissa, kuten Japanissa ja Australiassa.

Garuda Indonesian Soulin toimisto puolustautui syytöksiltä toteamalla, että hakijat saivat pitää rintaliivit päällään. Rintojen tarkistus rajoittui yhtiön mukaan "rintojen yläosan kevyeen taputteluun". Yhtiö totesi tiedotteessaan, että tarkastukset läpäisseet eivät koe joutuneensa häväistyksi. Garuda Indonesian mukaan työnhakijoiden tarkastaminen tatuointien ja implanttien varalta on yleinen käytäntö lentoyhtiöissä.

Tapaus on raivostuttanut naisasialiikkeitä. Aktivistit ihmettelevät, kuinka moinen käytäntö voi olla hyväksyttävää Indonesiassa. Indonesia on maailman väkirikkain islaminuskoinen maa.

– Emme ole koskaan kuulleet tällaisista tarkastuksista, saati tehneet niitä, eteläkorealaisen Korean Air -lentoyhtiön edustaja kommentoi, ja kuvaili indonesialaisyhtiön käytäntöä omituiseksi.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.