Mainos

Lentoemäntien lakonuhan sovittelu jatkuu päivällä

Lentoemäntien ja stuerttien lakko pyritään vielä estämään. Kiistan osapuolet jatkavat neuvotteluja valtakunnansovittelijan johdolla jälleen huomenna lauantaina klo 12.

Sopua hierottiin koko ilta. Illansuussa jatkuneet neuvottelut keskeytyivät puoli yhdentoista aikaan.

Ensi tiistain mahdollinen lakko haittaisi Finnairin ja Blue1:n lentoja. Finnairin mukaan yhtiön lomalennot pyritään hoitamaan lakon aikana normaaliin tapaan. Reittilentoihin on luvassa paljon peruutuksia.

Blue1 uskoo pystyvänsä lentämään jopa 60-70 prosenttia lennoistaan.

Suurimmat kiistan aiheet neuvotteluissa ovat yötyö ja vapaapäivien vähentäminen. Matkustamohenkilökunnan sopimusneuvottelut ovat junnanneet paikoillaan ja uutta työehtosopimusta on yritetty kasata maaliskuusta lähtien.

Ilmailualan unioni on ilmoittanut ryhtyvänsä tukitoimiin, jos lentoemäntien ja stuerttien lakko alkaa. Tarkoituksena on aloittaa ylityökielto kaikissa ilmailualan maapalveluja tarjoavissa yrityksissä.

Ilmailualan unionin IAU:n puheenjohtaja Juhani Haapasaari oli tänään mukana neuvotteluissa Lentoemäntien ja stuerttien yhdistyksen SLSY:n neuvonantajana. Työnantaja ei kuitenkaan halunnut Haapasaarta mukaan varsinaiseen neuvottelupöytään valtakunnansovittelijan toimistolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.