Mainos

Lento-onnettomuusuhka Kuopion lentokentällä

Finnairin matkustajakone teki hätälaskun Kuopion lentokentälle.

Japanin Osakasta Helsinkiin matkalla ollut Finnairin MD-11 -matkustajakone joutui tekemään hätälaskun tänään Kuopion lentokentälle koneen matkustamossa havaitun savun vuoksi.

Kone laskeutui kiitoradalle turvallisesti, eikä kukaan koneen matkustajista loukkaantunut. Koneessa oli 247 matkustajaa ja 14 miehistön jäsentä.

Savun hajun arvioidaan olleen peräisin koneen etuosan tuulettimesta. Tarkempi syy selviää koneen teknisissä tutkimuksissa, jotka tehdään Helsingissä.

Koneen matkustajat lennätettiin illan kuluessa Helsinkiin yhtiön muilla reittikoneilla.

- MD-11 lentää Helsinki-Vantaalle tyhjänä jatkoselvittelyjä varten, kertoi johtaja Erkki Ahtee Finnairin lentoturvallisuusosastolta.

Finnairin mukaan kyseessä oli ylimääräinen tekninen välilasku. Missään vaiheessa koneessa ei havaittu tulta tai näkyvää savua. Tapausta pidetään yhtiössä erittäin harvinaisena.

Rissalassa varauduttiin pahimpaan

Koneen oli määrä laskeutua Helsinkiin kello 15.20. Pohjois-Savon hätäkeskus sai tiedon tilanteesta noin tuntia aikaisemmin, kun kone oli saapumassa Suomen ilmatilaan Ilomantsin kohdalla. Turvallisuusohjeiden mukaisesti kone ohjattiin lähimmälle varakentälle eli tässä tapauksessa Rissalaan, jonne sillä oli noin 15 minuutin lentomatka.

Lasku sujui normaalisti, ja matkustajat tulivat koneesta ulos rauhallisesti omin avuin. Kukaan ei tarvinnut hoitohenkilökunnan apua, jota oli järjestetty hyvissä ajoin kentälle.

Kyseessä oli suuronnettomuusvaaratilanne, minkä vuoksi paikalle hälytettiin runsaasti erilaista pelastuskalustoa.

Erittäin harvinainen tapaus

Erkki Ahteen mukaan Kuopiossa nähty välilasku on erittäin harvinainen.

- En muista, että tämänkaltaista välilaskua olisi tapahtunut koskaan Finnairin laivastossa.

Finnairilla on käytössään kuusi MD-11-konetta, jotka lentävät ainoastaan mannertenvälisiä lentoja. Koneeseen mahtuu 292 matkustajaa.

- Vanhimmat koneista ovat olleet käytössä noin 12 vuotta ja uusin noin vuoden. Kuopioon laskeutuneella koneella oli ikää kymmenkunta vuotta, kertoi Ahtee.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.