Lentävä auto ei ole päässyt lentoon

Copyright: Moller International

Kalifornialaisen Moller International –yhtiön lentävä auto on joutunut vastatuuleen. Auto pystyy nousemaan pystysuoraan ylös, mutta vaakalentoon Yhdysvaltain ilmailuviranomaiset eivät ole antaneet lupaa.

Suomalainen teknologiaguru Risto Linturi ei usko, että hanketta hidastaa lentoluvan puuttuminen. Lupaa nimittäin ei tarvita, koska M200-malli lentää alle kolmessa metrissä eikä tarvitse lentolupaa.

- Sen sijaan M400-mallilla on selvästi pidempi aikataulu, koska siitä on suljetut kenttätestitkin tekemättä, sanoo teknologiaguru Risto Linturi.

Suomalaisyritys sijoitti hankkeeseen miljoona dollaria parisen vuotta sitten.

Hankkeeseen sijoittanut teknologiaguru Risto Linturi uskoo, että lentävä auto tulee, kyse on vain aikataulusta.

- Lentävä alus tulee varmasti ja väistämättä. Tekniikka on jo olemassa, nyt tarvitaan vain suuri rahoittaja.

Yhdysvalloissa lentävää autoa on kehitetty neljäkymmentä vuotta. Iltalehti kertoo tänään, että Moller International –yhtiöllä on ollut tavoitteena saada ensimmäiset taivasautonsa kaupaksi tänä vuonna. Nyt yhtiö on ilmoittanut, ettei toistaiseksi ota ennakkovarauksia.

Risto Linturi sanoo, että hanke on viipynyt monesta syystä aiemminkin. Syy voi johtua esimerkiksi rahoituksen puutteesta.

- Keskeisempi asia on tällä hetkellä moottorin vieminen sarjavalmistukseen. Nyt moottorit tehdään erikoiskeveinä käsityönä. Käsityönä tehtynä niille ei ole mahdollisuuttakaan saada viranomaishyväksyntää, selventää Linturi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja