Mainos

Lentäjien työriidan sovittelusta tutkintapyyntö poliisille

Suomen liikennelentäjäliitto on tehnyt poliisille tutkintapyynnön, joka liittyy Finnairin lentäjien työriidan sovitteluun. Itä-Uudenmaan poliisista vahvistettiin se, että tutkintapyyntö on jätetty heille. Lentäjät haluavat selvittää, onko sovittelu ollut tasapuolista ja rehtiä.

Liikennelentäjäliitto kertoi eilen epäilevänsä, että työnantajapuoli on yrittänyt vaikuttaa valtakunnansovittelijan päätöksiin kyseenalaisin keinoin neuvottelupöydän ulkopuolella.

Thaimaassa lomamatkalla ollut valtakunnansovittelija Juhani Salonius siirrettiin taannoin lentokoneessa turistiluokasta bisnesluokkaan. Finnairin mukaan siirron syynä oli ylibuukkaus.

Yhtiö kertoi, että valmismatkalla ollut Salonius oli pyytänyt matkatoimistolta paikkaa varauloskäytävän kohdalla lonkkavikansa vuoksi. Tätä ei Finnairin mukaan pystytty tarjoamaan, koska liikuntarajoitteista ei voida sijoittaa varauloskäytävän eteen.

Sovittelijaksi vaihtui Esa Lonka

Tästä syystä Salonius siirrettiin turistiluokasta bisnesluokkaan Finnairin lentotoimintaryhmän johtajan päätöksellä. Yhtiön mukaan valtakunnansovittelija ei ollut etukäteen itse tietoinen paikkansa vaihtumisesta toiseen luokkaan.

Liikennelentäjäliitto katsoi epäilyjensä perusteella, että neuvottelujen jatkamiseksi sovittelijaa pitäisi vaihtaa. Salonius piti tiistaina itsekin selvänä, ettei hän voi jatkaa tehtävässä. Sovittelua jatkaa nyt piirisovittelija Esa Lonka.

Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Timo Willberg oli keskiviikkona haluton ruotimaan STT:lle tutkintapyynnön yksityiskohtia.

-Tässä vaiheessa, kun tutkintapyyntö on jätetty, en kommentoi tätä vaan annan rauhan tutkia asiaa.

Suomen liikennelentäjäliittoon kuuluu runsaat 750 Finnairin lentäjää. Lentäjät ovat olleet sopimuksettomassa tilassa jo marraskuusta lähtien.

Lue lisää:

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.