Mainos

Lentäjien riidan sovittelija vaihtuu puolueellisuussyytösten vuoksi

Lentäjien lakonuhan sovittelija vaihtuu valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksesta piirisovittelija Esa Lonkaan.

Lentäjät aikovat jättää tutkintapyynnön selvittääkseen, onko työnantajapuoli pyrkinyt vaikuttamaan sovittelijan puolueettomuuteen.

Salonius sanoi MTV3:lle olevansa lentäjien väitteistä hämmästynyt.

- Sovittelu perusteluu luottamukseen, ja jollei luottamusta ole, on sovittelu mahdotonta. Siksi vetäydyn ja siirrän tehtävän seuraavalle miehelle, Salonius sanoo.

Suomen Liikennelentäjäliitto (SLL) epäilee meneillään olevien työehtosopimusneuvotteluiden riippumattomuutta. Lentäjät haluavat selvittää, onko sovittelu ollut tasapuolista ja rehtiä.

- Emme syytä ketään, mutta olemme saaneet tietoomme asioita, jotka on selvitettävä, sanoo SLL:n varapuheenjohtaja Pekka Puttonen.

- Toivomme kuitenkin, että neuvottelut saadaan pian ratkaistuiksi.

Liiton puheenjohtaja Willberg sanoo epäilevänsä, että valtakunnansovittelijan päätöksiin on yritetty vaikuttaa kyseenalaisin keinoin neuvottelupöydän ulkopuolella.

- Tämä luonnollisesti aiheuttaa särön tähän asti vallinneeseen luottamukseen, Willbergkertoo.

- Haluamme nyt selvittää, onko epäilyksemme aiheellinen. Jotta voimme kuitenkin samaan aikaan jatkaa keskeneräisiä neuvotteluita, olemme esittäneet, että valtakunnansovittelijan sijaan sovittelusta vastaisi toistaiseksi joku toinen henkilö. Vain näin voimme varmasti luottaa sovittelun puolueettomuuteen, Willberg toteaa.

Lentäjät haluavat, että mahdolliset epärehelliset keinot, joilla on yritetty vaikuttaa sovittelun lopputulokseen, selvittää ulkopuolinen, puolueeton taho. SLL aikoo jättää asiasta tutkintapyynnön viranomaisille.

Suomen Liikennelentäjäliitto hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen sunnuntaina. Työnantajalle sovintoesitys olisi kelvannut. Neuvotteluja päätettiin kuitenkin jatkaa keskiviikkona.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.