Mainos

Lentäjän toiminta ihmetyttää ilmailuammattilaisia

Puolan presidentin delegaation tuhoisan lentoturman syynä pidetään lentäjän virhettä. Muitakin mahdollisuuksia kuitenkin tutkitaan.

Lentäjää kehotettiin laskeutumaan Minskiin, mutta hän yritti silti kolme kertaa laskeutumista Smolenskiin, jossa oli tapahtumahetkellä sankka sumu. Neljäs yritys osoittautui kohtalokkaaksi.

- Kokeneet pilotit tekevät harvoin neljää laskeutumisyritystä. Jos toinen yritys epäonnistuu, valitaan usein vaihtoehtoinen lentokenttä, ihmetteli Puolan siviili-ilmailukeskuksen pilotti Darius Soshnitshky Venäjän televisiouutisille. Hän sanoi myös tuntevansa turmakoneen pilotit ja kuvaili heitä korkealuokkaisiksi ammattilaisiksi.

Nimetön lentokenttäviranomainen Smolenskista puolestaan totesi, ettei kenenkään pitäisi edes yrittää laskeutumista näin tiiviissä sumussa.

Kone iskeytyi metsän keskelle reilun kilometrin päähän kentästä, hajosi osiin ja syttyi tuleen. Yksi koneen mustista laatikoista on jo saatu tutkittavaksi. Silminnäkijöiden mukaan kone lähestyi maata oudonnäköisesti kallellaan toiselle kyljelle.

Venäjä lähetti paikalle hätätilaministeri Sergei Shoigun ja perusti tutkimuskomission, jota valvoo pääministeri Vladimir Putin. Sekä Venäjän että Puolan pääministerit matkustivat turmapaikalle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.