Mainos

Lentäjäkadosta toipuminen vie ilmavoimilta kymmenen vuotta

Ilmavoimien komentaja Jouni Pystynen pitää taloudellisten seikkojen vaikutusta ilmavoimien lentäjäpakoon liioiteltuna.

Kenraalimajuri Pystysen mukaan selvitykset osoittavat, että suurin tyytymättömyyden aiheuttaja on ollut sotilaslentäjän toimenkuvan merkittävä muuttuminen ja siinä ennen kaikkea lentämisen väheneminen.
-Se että ongelmaa pyrittiin yleensä lainkaan hoitamaan rahalla, johtui siitä että se oli ainoa keino joka tässä akuutissa tilanteessa tuli kysymykseen, ilmavoimien 81. vuosipäivän juhlassa tänään Tikkakoskella puhunut Pystynen perusteli.

Perussyynä lentäjäpakoon oli hänen mukaansa se, että Suomesta puuttuu yhteiskunnan ylläpitämä, suhdanteista riippumaton ammattilentäjäkoulutus siviili-ilmailun tarpeisiin.
-Lisäksi Finnair epäonnistui henkilöstösuunnittelussaan ja laiminlöi uusien lentäjien koulutuksen useiden vuosien ajan, ilmavoimien komentaja kritisoi.

Vaikka lentäjäpako nyt tyrehtyisikin, vaatii "suoneniskusta toipuminen" Pystysen arvion mukaan vähintään kymmenen vuoden keskeytymättömän uurastuksen. -Näiltä osin ilmavoimat on ajautunut todelliseen kriisiin, josta selviytymiseen ja toimintakyvyn palauttamiseen on nyt kaikilla tasoilla keskityttävä, Pystynen painotti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.