Mainos

Lentäjä pimahti - matkustajat taltuttivat kapteenin

Yhdysvalloissa amerikkalainen lentäjä alkoi käyttäytyä oudosti kesken lennon New Yorkista Las Vegasiin.

Yhdysvaltalaisten medioiden haastattelemien silminnäkijöiden mukaan lentokoneen muu henkilökunta lukitsi kapteenin ulos ohjaamosta.

– Mies, joka oli pukeutunut JetBluen uniformuun hakkasi ohjaamon ovea ja toisti, että tarvitsee koodin, että pääsee sisälle. Silloin en tiennyt, että hän oli kapteeni, kuvailee matkustaja.

Joidenkin lehtitietojen mukaan oudosti käyttäytynyt kapteeni olisi myös yrittänyt avata koneen kyljesä olevaa hätäuloskäyntiä. Lisäksi usea muu amerikkalainen uutissivusto kertoo pilotin huutaneen koneessa olevan pommi ja viittauksia Afganistaniin.

Lentokoneen muu henkilökunta pyysi tällöin apua matkustajilta työkaverinsa taltuttamiseen. Joukko miesmatkustajia nousi ylös tuoleiltaan pysäyttämään ohjaamon pyrkivää kapteenia. Matkustamohenkilökunnan onneksi suurin osa matkustajista oli matkalla ISC West -nimiseen turvallisuusalan tapahtumaan. Kone oli siis täynnä turvamiehiä.

– Ainakin 12 miestä, minä mukaan lukien, yritimme taltuttaa häntä ahtaassa tilassa. Kuusi istui hänen päällään lopulta. Olimme kaikki matkalla turvallisuusalan tapahtumaan, joten taltutus kävi nopeasti, kertoo mies Youtube-videossa, missä hän samalla kuvailee lennon tapahtumia.

Lisäksi vapailla oleva, sattumalta samassa koneessa ollut, toinen lentokapteeni astui hätiin ja lentoyhtiö JetBluen lentokone teki lopulta pakkolaskun Amarilloon Teksasiin.

Lennolla oli yhteensä 135 matkustajaa. Lentoyhtiön mukaan kyse oli kapteenin sairastumisesta. Perämies päätti laskeutua Teksasilaiseen Amarillon kaupunkiin kapteenin "sairastumisen" takia, kertoo JetBlue tiedotteessaan. Nyt poliisi ja FBI tutkivat tapausta.

Pakkolaskun tehneestä lentokoneesta löytyy jo Youtube-video internetistä, missä hämmentyneet ihmiset seisovat koneen käytävällä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.