Mainos

Lentäjä kuoli Hawk-hävittäjän maahansyöksyssä

Karjalan Lennoston Hawk-harjoitushävittäjä syöksyi maahan tänään Kuopion itäpuolella Tuusniemellä, muutaman kymmenen kilometrin päässä Kuopion Rissalan lentokentästä. Lentäjä, yliluutnantti Timo Jääskeläinen kuoli maahansyöksyssä.

Surmansa saanut Jääskeläinen oli 29-vuotias kokenut lentäjä ja Karjalan Lennoston vakituista henkilökuntaa. Häneltä jäi vaimo. Onnettomuus sattui noin kello 15.00, kun kone oli harjoittelemassa kaartotaistelua toisen Hawk-koneen kanssa. Toinen kone oli sellaisessa asennossa, ettei sen ohjaaja nähnyt maahansyöksyä eikä tarkkaa putoamispaikkaa.

Kone löydettiin kolmen tunnin etsintöjen jälkeen. Putoamispaikka on Oravinlahdessa noin seitsemän kilometriä Kaavin kirkonkylästä etelään. Hylyn paikansi Itä-Suomen pelastushelikopteri. Kone syöksyi hakkuualueen ja kuusimetsikön reunaan ja pirstoutui laajalle alueelle. Lentäjä ei käyttänyt heittoistuinta. Onnettomuuden syytä ei tiedetä. Mitään syytä ei voida toistaiseksi sulkea pois. Ilmavoimien komentaja on asettanut tutkijalautakunnan selvittämään onnettomuutta. Hawk-koneille ei ole toistaiseksi asetettu käyttörajoituksia. Etsintöihin osallistui ilmavoimien koneiden ja helikopterin lisäksi mm. Tuusniemen, Kaavin ja Juankosken palokunnat sekä poliisi.

Ilmavoimilla on onnettomuuden jälkeen 53 Hawk-harjoituskonetta. Vanhimmat niistä on hankittu 80-luvun alussa, kuten nyt tuhoutunut konekin (HW 323). Hawk-koneille on sattunut parinkymmenen vuoden aikana kuusi onnettomuutta. Lentäjiä on kuollut kolme.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.