Mainos

Lentäjä Finnmatkojen hätälaskusta Venäjälle: Ihme, että pääsivät näin pian pois

Venäjän Samaraan pakkolaskun tehnyt, Finnmatkojen lomalaisia kuljettanut Thomson Airwaysin kone on Boeing 767. Suomen Lentäjäliiton (FPA) puheenjohtaja Sami Simonen pitää konetyyppiä luotettavana.

– Konetyyppi on hyvin yleinen ja pitkään käytössä olleena siinä ei ole selkeitä tyyppivikoja. Siinä on parhaimmat sertifioinnit esimerkiksi moottoreiden suhteen. Koneella voidaan lentää pitkiä aikoja alueilla missä ei ole edes varakenttiä, sillä koneen moottorit on todettu niin luotettaviksi. Tilanteessa, jossa käytössä on vain yksi moottori, pystytään lentämään useampi tunti.

Thomson Airwaysin koneeseen tuli eilen moottorivika, jonka takia kone joutui tekemään hätälaskun Venäjän Samaraan. Lomalaisia kuljettanut kone lähti matkaan Thaimaan Phuketista.

– Jos koneeseen tulee moottorivika, niin aina pyritään laskeutumaan lähimmälle kentälle. Tietysti tässä tapauksessa on varmasti jouduttu ottamaan huomioon se, että laskeudutaan kentälle, jossa saadaan teknistä palvelua.

– On ihme, että kone on näin nopeasti päässyt jatkamaan matkaansa, sillä Venäjällä säännöt ovat tällaisissa tapauksissa tiukat.

Thomson Airwaysin kone laskeutui Helsinki-Vantaalle noin kello 12.40.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.