Mainos

Lennonjohtolakko tuo pieniä myöhästelyjä

Lennonjohtajien lakosta huolimatta Helsinki-Vantaan lentoasemalta lähtevästä ulkomaanliikenteestä on tänään pystytty hoitamaan 90 prosenttia normaaliliikenteeseen verrattuna.

-Jokunen Tukholman ja Tallinnan lento on peruttu ja muutama ihan yksittäinen lento muihin ulkomaan kohteisiin, kertoo Ilmailulaitoksen tiedotuspäällikkö Irmeli Paavola. Paavolan mukaan lentoja on tänään pystytty hoitamaan 20 prosenttia enemmän kuin ensimmäisenä lakkopäivänä eilen.

-Kotimaan liikenteestä Rovaniemen lennot hoidetaan tänään kokonaan lukuunottamatta yhdistelmälentoja esimerkiksi Kittilään. Ouluunkin on yhdeksän edestakaista lentoa, eli vain neljä vähemmän kuin normaalisti, Paavola kertoo.

Suuria myöhästymisiä ei lakon aikaisista aikatauluista ole Paavolan mukaan enää tapahtunut. Mitään uutta tietoa ei ole aamupäivän aikana saatu siitä, koska lakkokiistan osapuolet palaavat neuvottelupöytään.

Junissa hyvin tilaa

Lennonjohtajien lakko ei ole ainakaan vielä ruuhkauttanut VR:n junia. VR:n liikenteenohjauksen mukaan päivän kaukojunissa on vielä runsaasti tilaa. VR on varautunut lennonjohtajien lakkoon usein kymmenin lisävaunuin.

Tänään lennetään kaikkiaan parikymmentä lentoa enemmän kuin eilen ensimmäisenä lakkopäivänä. Liikenne Helsinki-Vantaalla alkoi tänään jo aamulla kello kuusi. Lakon alkaessa eilen kello kuusi lentoasemalla ei ollut lentoliikennettä kahteen tuntiin.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.