Mainos

Lennonjohtajilta lakkovaroitus

Suomen lennonjohtajat ovat jättäneet lakkovaroituksen. Työtaistelu alkaa kahden viikon kuluttua maanantaiaamuna 18. tammikuuta kello 6, elleivät osapuolet sitä ennen pääse sopuun. Lennonjohtajien lakkovaroituksen mukaan työnseisaukseen osallistuvat kaikki lennonjohtajien yhdistyksen noin 250 jäsentä.

Lennonjohtajat ovat olleet sopimuksettomassa tilassa sitten lokakuun lopun, jolloin heidän virkaehtosopimuksensa umpeutui. Lennonjohtajat ja työnantajaa edustava Ilmailulaitos ovat tuon jälkeen neuvotelleet uudesta sopimuksesta kaksistaan ilman sovittelijaa. Molemmat osapuolet ovat kiitelleet neuvottelujen edenneen hyvässä hengessä. Työaikakysymyksistä saavutettiin jo tiettävästi yksimielisyys ja lakkovaroitukseen päädyttiin näin palkkaerimielisyyksien vuoksi.

Neuvottelujen alkamista vaikeutti alkusyksystä lennonjohtajien ja Ilmailulaitoksen kiista Helsinki-Vantaan lennonjohtajien työvuorolistoista. Kiista laukesi, kun lennonjohtajat ryhtyivät noudattamaan työnantajien tekemiä uusia työvuorolistoja. Lennonjohtajien keskiansiot ovat noin 25 000 markkaa kuukaudessa. Vaikka Ilmailulaitos on valtion liikelaitos, lennonjohtajat luetaan yhä virkamiehiksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.