Mainos

Lennonjohtajien lakosta kaaos Espanjan lentokentillä

Lennonjohtajien toista päivää jatkunut hidastuslakko on aiheuttanut kaaiksen Espanjan lentokentillä. Kymmenettuhannet matkustajat jäivät kentille saarroksiin tai joutuivat odottelemaan lentojaan useita tunteja.

Espanjalainen Iberia-lentoyhtiö oli iltapäivään mennessä perunut 160 lentoa. Lentoyhtiö arvioi, että sille koituu 35 miljoonan markan päivittäiset tappiot lennonjohtajien työnjarrutustoimista. Paikallisen television mukaan poliisi jouduttiin myöhään torstaina kutsumaan Madridin kansainväliselle lentokentälle tyynnyttelemään raivostuneita matkustajia.

Ulkomaanlennoista peruuntui torstaina kymmenisen prosenttia, ja perjantaina määrän uskottiin olevan vielä korkeamman. Espanjan lennonjohtajien ja työnantajien väliseen kiistaan ei ollut perjantaina näkyvissä ratkaisua. Lennonjohtajat ovat sanoneet jatkavansa lakkoaan perjantaihin puoleenyöhön, ja mahdollisesti toteuttavansa joitakin "valikoituja" toimia myös viikonlopun aikana. Suomesta Malagaan ja Mallorcalle lähtevät lennot olivat perjantai-iltana myöhästymässä parin tunnin verran lakon vuoksi, kerrottiin Helsinki-Vantaan lentokentältä. Lentojen peruuntumisia ei kuitenkaan ollut odotettavissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.