Mainos

Lennonjohtajien lakko hallituksen käsittelyyn

Lennonjohtajien lakko otetaan tiistaina hallituksen käsittelyyn. Tänään junalla Helsingistä Vaasaan saapunut pääministeri Paavo Lipponen sanoi, että nyt on tultu siihen pisteeseen, että näin ei enää voi jatkua, vaan hallitus tekee omat ratkaisunsa lentoliikenteen turvaamiseksi.

Vaasan Rewell Centerissä järjestetyssä yleisötilaisuudessa Lipponen otti kantaa myös Suomen Pankin entisen pääjohtajan Sirkka Hämäläisen 60 000 markan varhaiseläkkeeseen. Hän sanoi, että hallitus ei voi asiaan puuttua, sillä se kuuluu eduskunnan valitsemille pankkivaltuutetuille.

-En ole kuitenkaan tällä vaalikaudella kohdannut suurempaa hurskastelua kuin mihin porvarilliset pankkivaltuutetut ovat asiassa syyllistyneet, sanoi Lipponen.

Finnairilla jättioperaatio

Finnair on varautunut nyt viikonloppuna jättioperaatioon siirtäessään ulkomaanlentoja Turkuun ja Tampereelle. Helsinki-Vantaan lentoasema on kiinni tänään, koska töissä olevat esimieslennonjohtajat pitävät lepotaukoa.

Turun ja Tampereen kautta kulkee tänään kymmenisen tuhatta lentomatkustajaa, joista osa viedään sinne linja-autoilla Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Finnair vie lentojen vaatimaa tavaraa Turkuun ja Tampereelle 15 rekallista. Esimiehiä ei voida siirtää kentältä toiselle, koska heidän toimilupansa ovat kenttäkohtaisia. Tämän päivän charter-lennot ovat noin 17 prosenttia normaaliliikenteestä. Kotimaassa ei tänään lennetä. Lentoaseman ulkomaan terminaali on kuitenkin auki, ja Turkuun ja Tampere-Pirkkalaan busseilla kuljetettavat matkustajat voivat tehdä taxfree-ostoksensa Helsinki-Vantaalla.

Huomenna Helsinki-Vantaan lentoaseman lennonjohto on suljettu kello 10-15, mikä aiheuttaa lentoliikenteen peruutuksia ja aikataulumuutoksia. Maanantaina palataan lakon jatkuessa normaaliin lakonaikaiseen liikenteeseen. Lakon sovittelu päättyi eilenkin tuloksettomana.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.