Mainos

Lennonjohtajakiistan osapuolet tapaavat

Lennonjohtajalakon osapuolet tapaavat tänään keskenään valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen pyynnöstä. Salonius harkitsee näiden keskustelujen etenemisen perusteella varsinaisen sovittelun jatkamista ja sen aikataulua.

Salonius tapasi Lennonjohtajien yhdistyksen puheenjohtajan Sakari Jämsän ja Liikenne- ja erityisalojen työnantajaliiton toimitusjohtajan Pertti Saarelan eilen valtakunnansovittelijan toimistossa. Saloniuksen pyynnöstä lennonjohtajat ja työnantaja käyvät tämän päivän tapaamisessa läpi periaatteellisia asioita ja näkemyseroja, jotka ovat jarruttaneet sovittelua ja lukkiuttaneet tilanteen. Keskustelujen tuloksista raportoidaan Saloniukselle. Osapuolet jatkavat keskinäistä neuvonpitoaan tarvittaessa huomenna.

Mitään konkreettisia esityksiä esimerkiksi palkkaerimielisyyksien suhteen ei tapaamisilta odoteta. Erityisesti kotimaan lentoliikennettä pahoin häiritsevä lennonjohtajien lakko alkoi maanantaina. Kiistaa ei ole soviteltu sen jälkeen kun lennonjohtajat hylkäsivät valtakunnansovittelijan tekemän sovintoesityksen viime perjantaina. Sopu kaatui lennonjohtajien palkkavaatimuksiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.