Lennonin viimeinen signeeraus kaupan

Albumi, johon John Lennon kirjoitti nimikirjoituksensa murhaajalleen vain viittä tuntia ennen kuolemaansa, tuli perjantaina myyntiin 525 000 dollarin hintaan. Kopio Lennonin ja hänen vaimonsa Yoko Onon albumista Double Fantasy, joka myytiin neljä vuotta sitten 460 000 dollarilla, on kaupan mielenkiinnon Beatlesin muistoesineitä kohtaan noustua.

Levyä myydään osoitteessa www.momentsintime.com. Verkkosivun omistajan mukaan Beatles-tavara on aina suosiossa, vaikkakin joinain viime vuosina sitä on aliarvostettu. Viime viikolla Lennonin käsin kirjoittama sanoitus kappaleeseen Nowhere Man myytiin Christie'sin huutokaupassa 455 000 dollarilla, mikä on neljä kertaa enemmän kuin sen arvioitu hinta oli.

Verkkosivujen mukaan albumin pölyisessä kuoressa on Lennonin murhaajan Mark David Chapmanin vahvistetut sormenjäljet. Chapman ampui Lennonin Manhattanilla tämän kodin ulkopuolella 8. joulukuuta 1980. Albumi löydettiin myöhemmin rakennuksen läheltä kukkapenkistä ja sitä käytettiin todisteena Chapmania vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat