Lennonin syntymästä sunnuntaina 65 vuotta

Beatles-legenda John Lennonin syntymästä tulee sunnuntaina 9. lokakuuta kuluneeksi 65 vuotta. Tapahtumaa kunnioitetaan maailmalla eri tavoin.

Esimerkiksi Las Vegasissa järjestetään korkean profiilin huutokauppa, jossa kaupitellaan muun muassa Lennonin hittibiisin Imagine mukaan nimetty Imagine-takki ja Imagine-auto. Myytävänä on myös runsaasti esimerkiksi harvinaisia valokuvia ja muuta rocktähdelle kuulunutta tavaraa.

Huutokaupan organisaattori Darren Julien odottaa huutokaupasta menestystä.

- The Beatles on kaikkien aikojen ”kerätyin” rock ’n roll bändi ja John Lennon kaikista kerätyin Beatle. Hän on popikoni ja häntä kunnioitetaan ympäri maailman. Lennonin tavaroita keräillään eniten musiikkipuolella, kun taas Marilyn Monroen tavarat menevät parhaiten kaupaksi Hollywood-tähdistä, Julien kertoo.

Huutokaupan lisäksi Lennonin syntymän vuosipäivään on reagoitu luonnollisesti myös lehdistön puolella. Esimerkiksi brittiläinen musiikkiaikakauslehti Q listaa erikoisnumerossaan muusikon uran 20 tärkeintä kappaletta.

Q:n top kymppiin mahtuu pelkästään Beatles-sävelmiä. Ykkösenä komeilee Help!, kakkosena Day Tripper ja kolmantena Nowhere Man.

Lennonin soolotuotantoon kuuluva, auton- ja takinvalmistajiakin inspiroitunut, Imagine on Q:n Lennon-listalla sijalla 16.

(MTV3-STT-APTN)

Lue myös:

    Uusimmat