Lennonin murhaaja vapaaksi?

John Lennonin murhannut Mark Chapman, 49, saattaa tällä viikolla päästä pois vankilasta. Chapman sai vuonna 1980 Lennonin murhasta vankeustuomion, jonka pituus on 20 vuodesta elinkautiseen. 24 vuotta Attican vankilassa kaltereiden takana ollut Chapman pääsee keskiviikkona ehdonalaiskuulusteluun.

Chapman on yrittänyt päästä vapaalle jalalle jo kahdesti. Hänen aiemmat anomuksensa ehdonalaiseen vankeuteen pääsemisestä on hylätty vuosina 2000 ja 2002.

Chapmanin mahdollinen vapautuminen on nostattanut vastalauseita Lennonin ihailijoiden keskuudessa. Hänen vapauttamistaan vastustavien joukkoa johtaa Lennonin leski Yoko Ono. Hän väittää, että Chapman on yhä riski hänelle ja hänen perheelleen.

Lennonin ihailijat ovat alkaneet kerätä verkossa nimiä adressiin, jossa vaaditaan Chapmanin pitämistä telkien takana tämän loppuelämän ajan. Adressissa on jo lähes 2 000 nimeä. Jotkut adressiin nimensä kirjoittaneista pitävät Chapmania yhä vaarallisena, toiset taas ovat sitä mieltä, että hänen kannattaa pysytellä vankilassa oman turvallisuutensa vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat