Mainos

Lennon keskeytyksestä tuli pelastusharjoitus

Palolakon vaikutusta lentopelastustoimiin jouduttiin testaamaan tiistaina, kun SAS:n reittikone teknisten häiriöiden vuoksi laskeutui Tampere-Pirkkalan lentoasemalle.

Laskun varmistamiseen koottiin täysimittainen pelastuskalusto. Siihen kuului yhdeksän paloautoa, neljä sairaankuljetusajoneuvoa ja yli 25 miestä. Miehistöä koottiin aluepelastuslaitoksesta, Ilmailulaitoksesta ja Satakunnan lennostosta.

Tosi toimiin ei tällä kertaa tarvinnut ryhtyä. Kone laskeutui normaalisti, ja pelastajia oli vastassa enemmän kuin matkustajia. Pirkkalan paloasema sijaitsee aivan lentoasemarakennuksen vieressä, mutta se on palolakon vuoksi tyhjillään.

Lentoaseman päällikkö Pertti Skogberg sanoo, että lentokentällä on lakon aikana jatkuvassa valmiudessa kaksi ilmailulaitoksen sammutusautoa ja neljä miestä. Täydennysmiehistö tulee Tampereelta. Matka lentokentälle kestää 15-20 minuuttia.

Kun SAS:n kapteeni teki päätöksen kääntyä Pirkkalaan, pelastusmiehistölle jäi runsaat 20 minuuttia aikaa ryhmittyä valmiusasemiin kentän laidalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.