Mainos

Lenkkeilijätytön äiti muistelee: "Hän oli kuin enkeli, täydellinen lapsi"

Satakunnan käräjäoikeudessa lenkkeilijätytön surmakäsittely on edennyt todistajien kuulemiseen.

Ensimmäisenä todistajana kuultiin 17-vuotiaan uhrin äitiä, joka kertoo tytön elämästä ennen kuin tyttö tapasi 25-vuotiaan miehen, jota syytetään tytön murhasta.

- (Uhrin nimi) oli kiltti, rauhallinen, tunnollinen ja viihtyi paljon kotona ennen kuin alkoi seurustelemaan tämän miehen kanssa. Hän ei käyttänyt alkoholia tai tupakkaa. Hän kävi töissä ja opiskeli. Oli kuin kuin enkeli, niin täydellinen lapsi kuin olla ja voi, äiti kuvailee.

Äidin mukaan tytön surmasta syytetty mies oli tyttären ensimmäinen poikaystävä. 17-vuotias tytär oli kertonut äidilleen tapailevansa miestä. 

- (Uhrin nimi) kertoi, että he käyvät elokuvissa, uimassa ja vierailivat miehen siskon luona, äiti sanoo.

Äiti kertoi olleensa kotona koko surmapäivän ajan. Päivä oli hänen mukaansa sujunut tyttärellä tavanomaisesti: tytär oli aamulla herännyt aikaisin ja lähtenyt kouluun. Illalla hän kertoi äidilleen käyvänsä lenkillä ennen töihin menoa.

- Jos lenkin kiersi kahdesti, siinä meni tunti. Kun kului yli tunti ja häntä ei kuulunut takaisin, tiesin, että jotain on tapahtunut. Jostain tuli vain sellainen olo, että jotain on tapahtunut.

Uhrin veli kertoi äidille tytön katoamisen jälkeen, että tyttö oli eronnut miehestä. Omaisten asianajaja Veronica Dalenius kertoi perheellä olleen suuri huoli tytöstä: äiti ja veli olivat yrittäneet soittaa tytön puhelimeen läpi yön, mutta puhelin oli suljettuna.

Perheelle tuli suruviesti seuraavana maanantaina. Poliisit olivat löytäneet naisen ruumiin palaneesta ladosta. Vei kuitenkin vielä viikon, ennen kuin dna-testien myötä saatiin varmistus siihen, että vainaja oli kadonnut tytär.

- Se oli shokki, pelkästään katoaminen oli kauheaa, äiti sanoo.

Äidin mukaan ei ole mahdollista, että tytär olisi ollut itsetuhoinen. 

- (Uhrin nimi) ei koskaan tekisi itselleen tai kenellekään mitään pahaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.