Lenin-patsaan myyjä veti tarjouksensa pois

Helsingissä kiihkeää kulttuurikeskustelua aiheuttanut Lenin-patsashanke näytti tänään tyrehtyvän, kun patsasta kaupannut Jan-Mikael Liljeström veti myyntitarjouksensa pois.

Lenin

Hankkeesta oli tarkoitus keskustella kaupunginhallituksen illan kokouksessa, ja sitä varten oli varattu jo neljä puheenvuorojakin.

Kirjeessään kaupunginhallitukselle myyjä ilmoitti, ettei patsas ollut enää myytävänä hankkeen saaman kielteisen kohun takia. Näin ollen hallitus joutui toteamaan, ettei asian käsittelyyn enää ollut aihetta.

Tiedotuspäällikkö Pertti Mustosen mukaan näyttääkin tällä hetkellä siltä, että Lenininpuisto jää ilman Leniniä. Seuraavaa patsaskandidaattia ei ole hänen mukaansa vielä tiedossa.

Helsingin kaupungin taidemuseo alkoi hankkia Leninin rintakuvaa sen jälkeen, kun kaupunginosa-aktiivi Ritva Hartzell oli tehnyt asiasta aloitteen viime syksynä.

Patsaan sijoituspaikaksi oli kaavailtu Alppilan kaupunginosassa olevaa Lenininpuistoa.

Taidemuseon hankintakohteena oli petroskoilaisen kuvanveistäjän Leo Lankisen veistämä Lenin-rintakuva, jonka materiaalina oli suomalainen punagraniitti. Teoksen hinnaksi oli kaavailtu 50 000:ta markkaa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja