Mainos

Lempäälä poisti poliitikkoja irvailevia tauluja näyttelystä - katso kuvat

Lempäälässä esillä olevasta surrealistisen taiteen näyttelystä on poistettu kymmenkunta teosta, joissa irvaillaan suomalaisia poliitikkoja. Päätöksen tekivät kunnan kulttuuritoimen edustajat.

Poistetuissa Johannes Heinosen maalauksissa esiintyvät muun muassa Juha Mieto hameessa sekä Tarja Halonen viiksillä ja Sirkka-Liisa Anttila alasti. Kuvissa esiintyivät myös mm. Jyrki Katainen, Anni Sinnemäki ja Ilkka Kanerva.

Kunnan sivistystoimen edustajan mukaan maalaukset olivat hyvän maun vastaisia. Hänen mukaansa kukaan tauluissa esiintyvistä poliitikoista ei ole vaatinut niiden poistamista.

Sivistystoimenjohtaja Nina Lehtisen mukaan kukaan tauluissa pilkatuista poliitikoista ei ole ottanut yhteyttä. Sen sijaan useat kuntalaiset ja muutamat luottamushenkilöt ovat paheksuneet kärkevimpiä maalauksia.

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä avattu näyttely on esillä Lempäälän kunnan omistamissa tiloissa.

Taiteilija pöyristynyt

Taiteilija Johannes Heinonen on pöyristynyt Lempäälän kunnan päätöksestä.

- Elämme vuoden 2009 Suomessa, jossa puhutaan avoimuudesta, tasa-arvosta ja demokratiasta. Nyt on palattu vähintään 60-luvulle, Heinonen toteaa MTV:n uutisille.

Heinonen teokset kokivat saman kohtalon vuonna 2006 Kouvolassa, missä koko näyttely sensuroitiin. Lempäälässä näyttelystä poistettiin puolet teoksista. Taiteilijan mukaan suhtautuminen räväköihin teoksiin on usein muutenkin nuiva.

- Haen vuosittain 4-5 kertaa kunnallista tilaa näyttelyä varten. Yleensä vastataan, että on pitkät jonot tai aihe ei sovi nyt, Heinonen kuvailee.

Heinonen maalaa myös muun muassa muotokuvia. Surrealistisella taiteella hän haluaa vaikuttaa asioihin.

- Seuraan maailman menoa ja yritän vaikuttaa tätä kautta. Huumori on kuitenkin se paras konsti.

(MTV3 - STT)

Lisää näyttelystä: www.suomensurrealistit.net

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.