Mainos

Lemminkäiselle miljoonasopimus

Lemminkäinen-konserniin kuuluva Rakennus Oy Lemminkäinen on allekirjoittanut Stora Enson kanssa sopimuksen paperitehtaan rakentamisesta projektinjohtomallilla Belgian Langerbruggeen. Uuden tuotantolinjan rakennustöiden arvo on noin 100 milj. euroa.

Projektinjohtourakkaan kuuluvat uuden sanomalehtipaperia valmistavan tehtaan sekä siihen liittyvien siistauslaitoksen, voimalaitoksen, keräyspaperivaraston ja tuotevaraston sekä vedenkäsittelylaitoksen rakennustyöt.

Rakennustyöt Langerbruggessa alkavat marraskuun puolivälissä ja uusi tehdas käynnistyy vuoden 2003 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Uuden tehtaan rakennustyö toteutetaan Rakennus Oy Lemminkäisen ja hollantilaisen Ballast Nedam -yhtiön välisenä työyhteenliittymänä.

Työyhteenliittymä toimii urakassa osana Stora Enson omaa toteutusorganisaatiota, jolla on projektin vetovastuu. Langerbruggen tehdas on jatkoa Lemminkäisen aiemmille projektinjohtomallilla toteutetuille paperitehtaille. Tehtaita on vuodesta 1980 alkaen rakennettu Suomen lisäksi Neuvostoliittoon, Isoon-Britanniaan, Saksaan ja Ranskaan. Stora Ensolle rakennettu tuotantolaitos Saksan Eilenburgissa valmistui vuonna 1994.

-Viimeisen kymmenen vuoden aikana olemme rakentaneet eri puolille Keski-Eurooppaa myös muulle suomalaiselle teollisuudelle pitkälti toistakymmentä kohdetta. Asiakkainamme ovat olleet mm. Nokia, Elcoteq ja Perlos, kertoo Rakennus Oy Lemminkäisen toimitusjohtaja Matti A. Mantere.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.