Mainos

Lemminkäinen paransi selvästi

Rakennuskonserni Lemminkäisen liikevaihto kasvoi alkuvuonna yli kymmeneksen vuoden takaisesta ja tulos parani selvästi. Tulosparannus kertyi lähinnä Rakennus Oy Lemminkäisen ja päällystys- ja kiviainesryhmän toiminnasta. Lemminkäisen tammi-kesäkuun liikevaihto nousi nyt 388 miljoonaan euroon eli noin 2,3 miljardiin markkaan, kun se vuotta aiemmin oli 345 miljoonaa euroa.

Tulos rahoituserien jälkeen nousi 10,8 miljoonaan euroon eli runsaaseen 64 miljoonaan markkaan. Vuotta aiemmin tulos oli 7,6 miljoonaa euroa, joten parannusta kertyi yli 40 prosenttia. Osakekohtainen tulos parani 0,22 eurosta 0,35 euroon. Rakennusalan suhdannenäkymät ovat edelleen optimistiset jopa useimpiin muihin teollisuuden toimialoihin verrattuna, ja loppuvuoden kasvutahdiksi ennakoidaan 6:ta-7:ää prosenttia.

Lemminkäinen odottaakin konsernin kasvun jatkuvan vakaana ja koko vuoden tuloksen paranevan viime vuoden 40 miljoonasta eurosta. Konsernin emoyhtiön tulosta rasitti alkuvuonna öljyn kallistumisesta johtunut bitumin hinnan nousu. Nyt kustannuspaineita on lievennetty aloittamalla bitumin suora tuonti Venäjältä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.