Mainos

Lemmikkieläinviikko muistuttaa vastuusta

Huomenna alkava lemmikkieläinviikko muistuttaa lemmikkieläinten omistajia tai omistajiksi aikovia eläimiin liittyvästä vastuusta. Kun eläimen kerran on hankkinut, siitä on huolehdittava, vaikka väsyttäisi, olisi treffit tai taskussa liput Kanarialle.

Millaista on koiran kanssa kesälomalla? Ala-asteen kolmannen ja neljännen luokan oppilaat ovat kuvanneet töissään koiran ja isännän kesälomaa. Kuvataidekilpailun sato esitellään lemmikkieläinviikolla.

Koirien ja kissojen lisäksi lemmikkeinä on minipossuja,marsuja, hamstereita, papukaijoja, kanarialintuja, kilpikonnia, liskoja, käärmeitä ja rottia. Jokainen niistä vaatii hoivaa ja huolenpitoa. Lemmikkieläinviikkoa on vietetty Suomessa vuodesta 1993. Idea tuli meille Britanniasta, jossa lemmikkieläinviikkoa alettiin viettää jo 1989.

Britanniassa lemmikkieläimet ovat, mikäli mahdollista, vielä suositumpia kuin meillä. Jokaisella tv-kanavalla on omat eläinohjelmansa. Yksi suosituimmista on Pet Rescue, joka kertoo hylätyistä lemmikkieläimistä ja auttaa niitä löytämään uuden kodin.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.