Mainos

Lemmikkieläinvakuutusten suosio noussut rajusti

Lemmikkien vakuuttaminen on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosina. Lemmikkivakuutuksista noin 95 prosenttia on koiravakuutuksia.

Lemmikkieläinten vakuuttaminen on lisääntynyt voimakkaasti viime vuosien aikana.

MTV:n uutisten selvityksen mukaan eläinvakuutusten lukumäärä eri yhtiöissä on kasvanut jopa 40-60 prosenttia viidessä vuodessa. Kaikkiaan lemmikkieläinvakuutuksia on noin 86 000.

Vakuutusyhtiöiden mukaan selvä uutuus on, että eläimille otetaan yhä useammin henki- ja tapaturvavakuutuksen lisäksi myös hoitovakuutus, joka kattaa eläinlääkärikuluja. Eri yhtiöiden vakuutuksista 70-90 prosenttia sisältää myös hoitovakuutuksen.

Hoitovakuutusten myötä myös vakuutusyhtiöiden maksamien korvausten määrä on kasvanut jyrkästi. Joissakin yhtiöissä korvausmäärä on lisääntynyt muutamassa vuodessa jopa yli 75 prosenttia. Syynä pidetään paitsi eläinlääkärikulujen kasvua, myös hoidon laadullista ja määrällistä kasvua.

Lemmikkieläinvakuutuksista noin 95 prosenttia on nimenomaan koiravakuutuksia. Kissojen vakuuttaminen on vielä alkutekijöissään.

MTV:n selvityksessä kerättiin tiedot kaikilta kahdeksalta eläinvakuutuksia tarjoavalta yhtiöiltä. Kuluttajain vakuutustoimisto on parhaillaan laatimassa vertailua eri yhtiöiden lemmikkieläinvakuutuksista.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.