Mainos

Lemmikeille määritellään perusoikeudet

Suomalaisten harraste- ja lemmikkieläimet ovat saamassa omat perustusoikeutensa. Maa- ja metsätalousministeriö on valmistelemassa päätöstä, johon kirjattaisiin pelisäännöt kaikenlaisten lemmikkien pidosta koiran juoksulangan pituudesta ja koirankopin arkkitehtuurista aina lemmikkihämähäkin terraarion minimikokoon.

Koirien juoksulangan minimipituudeksisi säädetään vastedes kymmenen metriä ja lisäksi koiran on päästävä liikkuman vähintään kaksi metriä juoksulangan molemmille sivuille. Koirankopin pohjan on myös oltava irti maanpinnasta. Kopin koosta sanotaan vain, että sen on oltava riittävä - mutta pienempien lemmikkien häkkien vähimmäiskoot määrätään neliösentilleen.

Marsun häkin minimikooksi määrätään 0,3 neliötä ja korkeudeksi vähintään 25 senttiä - vaikka moni marsukirja väärin väittääkin pienempien häkkien riittävän.

Kanihäkin minimikoko taas riippuu kanin painosta, mutta kaikille synnyttäville kaniemoille säädetään perusoikeutena erillinen pesätila viikoksi ennen laskettua synnytusaikaa ja neljäksi viikoksi synnytyksen jälkeen.

Myös lintuhäkin minimikoko riippuu häkissä asuvien lintojen koosta ja lintumäärästä. Lintuja ei suositella pidettäväksi pyöreissä häkeissä.
(MTV3/Harri Ekholm)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.