Mainos

Leivän riisto vanhuksilta raivostuttaa lukijoita

MTV Uutisten -lukijat ovat kuohuksissa siitä että Helsingissä kotihoidon yhteydessä ei enää aiota tarjota vanhuksille leipää ja maitoa.

Lukijat kommentoivat juttuja vilkaasti.

– Helsingin kaupunki teki päätöksen? Olisi mukava tietää kuka teki ja nimillä. Vaalit lähestyvät!

– Lopettaisivat vallan koko ruuanjakelun niin kyllä tulisi säästöjä kun ei tarvis enää viedä kellekäkään vanhukselle ruokaa. Eiköhän olisi olemassa vähä järkevämpiäkin säästökohteita.

Kysyimme myös nettiäänestyksessä lukijoiltamme ” Pitäisikö maito ja leipä säilyttää kotihoidon aterioissa?” Ateriavaihtoehtojen säilyttämistä kannatti 96 prosenttia vastaajista ja vastusti vain 4 prosenttia.

– Aivan kamalaa! Näille vanhuksille jokapäiväisellä leivällä on ihan oma erityismerkityksensä. Olemmeko palanneet pula-aikaan? Hävetkää päättäjät!

– Vanhukset ovat näköjään pelkkä rasite ja heidät säilötään vanhainkoteihin odottamaan kuolemaa.

Kommentoijien mielestä heikompia sorretaan nyt ilman rajoituksia.

– Täällä kohdellaan vanhuksia, lapsia, vammaisia ja muita heikompia niin huonosti, että ei sitä voi kun hävetä. Ei kerro kun suomalaisesta itsekkyydestä ja täydellisestä kylmyydestä muita kohtaan.

– Kuinka on vankiloissa - tarjotaanko rikollisille maitoa ja leipää? Jos näin on kannattaisiko vanhana pyrkiä vankilaan?

Facebookissa kansaa yllytetään barrikadeille vanhusten puolesta.

– Ihmiset, älkäämme hyväksykö tällaisia typeriä päätöksiä. Taisteluun kaikilla mahdollisilla keinoilla. Ihmisten nousu barrikadeille on ennenkin saanut päättäjät uusiin aatoksiin. Hiljainen hymistely ei auta mitään. Yksi ihminen on kuin hiekanjyvä Saharassa, mutta entä jos meitä on laumoittain!!!

– Helsingin kaupungin tulee ottaa tällainen tynkä päätös uudelleen käsittelyyn ja muuttaa se. Tätä ei saa päästää toteutumaan missään tässä maassa. Jossain on oltava raja.

Useat lukijoista ovat kauhuissaan myös vanhustenhoidon tulevaisuudesta.

– Mua pelottaa vanheta ja joutua avun varaan.

– Tämä on jo vähän liikaa! Eikö herrat tajua että he ovat myös vanhuksia joskus ja samassa leipäpalassa kiinni.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.