Mainos

Leipurit marssivat ulos

Fazer Leipomoiden työntekijät Suomessa marssivat tänään iltapäivällä ulos työpaikoiltaan. Ulosmarssijoita on yhtiön pääluottamusmiesten mukaan 1 300. Tuotanto on pysäytettynä vuorokauden ajan eli huomenna ei leipiä ja kakkuja synny Fazerilla. Fazer pitää ulosmarssia laittomana lakkona.

Työntekijät vaativat työnantajaa laatimaan konkreettisen tukipaketin työntekijöille, jotka yhtiö on irtisanomassa.

Fazer Leipomot on ilmoittanut aikeistaan lakkauttaa kolme paikallisleipomoaan Tampereella, Iisalmessa ja Jyväskylässä. Lakkauttamiset tarkoittaisivat 95 fazerilaisen irtisanomista. Yritys on ilmoittanut tukevansa yksilöllisesti heitä, joita mahdollinen irtisanominen tulee koskemaan.

Ulosmarssivien työntekijöiden mukaan työntekijäpuoli ei ole voinut hyväksyä irtisanotuille tarjottuja tukipaketteja. Fazer-yhtiön mukaan irtisanotuille pyritään löytämään uutta työtä yhtiön muista leipomoista tai Fazer-konsernin muista yhtiöistä.

- Olemme neuvotelleet lakisääteisen muutosturvan lisäksi useista tukitoimenpiteistä, jotka edesauttavat henkilöiden uudelleentyöllistymistä. Luottamusmiehet ovat halunneet tukipakettiin myös irtisanomisrahan, johon emme voi työnantajana suostua. Katsomme, että työtaistelutoimenpide on laiton, toteaa Fazer Leipomoiden maajohtaja Petri Kujala.

Kujalan mukaan yhtiö on pahoillaan, jos laittomasta lakosta aiheutuu kaupalle ja kuluttajille haittaa puutteellisten leipätoimitusten vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.