Mainos

Leipäjonot taas pitenemässä

Yhä useampi suomalainen hakee leipää ruokajonosta. Moni kaipaa apua, jota saadakseen ei tarvitse kamppailla byrokratian kanssa.

Kuopiolaisen Virvatuli-yhdistyksen vapaaehtoiset jakavat kerran viikossa paikkakunnan kaupoista lahjoitetut elintarvikkeet tasapuolisesti kaikille niille, jotka ovat aamukymmeneltä jonossa paikalla.

Virvatuli ry:n puheenjohtajan Heikki Eitakarin mukaan väkimäärä on noussut syksyn mittaan, ja on nyt yli kolmensadan. Mukaan on tullut paljon nuoria äitejä lapsineen ja opiskelijoita.

Suomeen on 1990-luvun puolivälistä alkaen saatu vuosittain myös Euroopan Unionin ruoka-apua. Viime vuonna sitä tuli 3,6 miljoonan euron arvosta. Avun välittivät tarvitsijoille muun muassa seurakunnat ja erilaiset järjestöt ja yhdistykset. EU:n tukikasseja tulee vuosittain kahdessa erässä.

Virvatuli-yhdistys ei periaatteesta jaa EU-ruokaa, koska sen välittämiseen liittyy tiukka valvonta niin ruuan kuin saajienkiin suhteen.

Kuopion tavoin muualtakin maasta kerrotaan, että ruokajonot ovat vain kasvamaan päin. Tuhannet suomalaiset ovat tilanteessa, jossa ruoka-avusta ollaan suorastaan riippuvaisia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 16.01.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.