Mainos

Leipäjonoissa edelleen paljon väkeä

Uuden hallituksen köyhyyttä vähentävät toimet eivät ainakaan vielä näy leipäjonoissa. Sekä Herttoniemen seurakunnan että Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyön ruokajakelussa väkeä käy entiseen malliin.

– Suurta muutosta ei ole ollut viime aikoina. Viikoittain jonossa käy noin 3 000 ihmistä, joukossa on paljon lapsiperheitä, eläkeläisiä ja maahanmuuttajia, Herttoniemen seurakunnan järjestämässä Myllypuron ruokajakelussa vapaaehtoisena työskentelevä Sinikka Backman sanoo.

Myös Helsingin Kalliossa ruoka-avun tarvitsijoiden määrä on pysynyt korkeana.

– Samaan malliin on väkeä, 1 000–1 200 ihmistä joka kerta, toiminnanjohtaja Heikki Hursti Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyöstä kertoo.

Hurstin järjestämä leipäjono jatkaa toistaiseksi vanhassa paikassaan Kalliossa. Helsingin sosiaalivirasto on luvannut vuokrata Hurstin toiminnalle uudet tilat, mutta ainakaan vielä niistä ei Hurstin mukaan ole tietoa.

Helsingin sosiaaliviraston johtaja Paavo Voutilainen kertoo, että Hurstin ruoka-avulle pyritään löytämään uudet tilat vuoden loppuun mennessä. Voutilaisen mukaan vaihtoehtoja paikaksi oli alussa kymmeniä, mutta nyt vuokraneuvotteluja on käyty enää kahdesta kohteesta. Niiden sijaintia Voutilainen ei paljasta.

Tänään vietetään YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.