Mainos

"Leipä tarvitsee tuunausta" – tässä on Arjan Leivontanurkan uusi testiryhmä!

Arjan Leivontanurkan Runsaskuituista leivontaa -testiryhmä kokeilee tummien ja runsaskuituisten jauhojen sekä hiutaleiden ja leseiden käyttöä leivonnassa. Testiryhmään valittiin 30 testaajaa, tässä lyhyesti esittelyjä testaajista.

Testiryhmään haki tammikuussa 2012 sadoittain innokkaita leipureita, ja 30 heistä valittiin testaamaan runsaskuituisia leivontatuotteita.

Testauspakettiin kuuluu Myllyn Paras Kuidukas Kolmen Viljan Leseseos 500 g, Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutale 750 g, Myllyn Paras Ruisjauho 1 kg, Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauho 1 kg ja nippu reseptejä ideoita antamaan. Testaajat voivat kehitellä reseptejä myös itse, ja monet testiryhmäläiset aikoivat kehitellä uusia, terveellisimpiä reseptejä testituotteiden avulla.

”Tarkoituksena olisi leipoa terveellisiä ja runsaskuituisia leipiä, jossa ei olisi (kaupan leipien) lisäaineita. Vähähiilihydraattisen ruokavalion suosion kasvaessa leivät ovat jääneet hieman taka-alalle ja siksi leipä tarvitseekin hieman tuunausta, päivitystä ja uutta buustausta. Minulla olisi mahdollisuus samalla valmistaa runsaskuitusta ja maittavaa sekä mahdollisesti myös vähähiilihydraattista leipää, jota kaikkien ruoansulatuskanava tarvitsee toimiakseen.

Minulla on kotona hyvät välineet leivontaan ja osa-aikasen työni ohella aikaa raportoilla teille leipäsistäni. Kunnon taikinajuuri ja runsaskuituiset jauhot tekevät leivästä leivän! Olen 25 -vuotias suurtalouskokki, joka suorittaa parhaillaan ravintolakondiittorin kurssia. Olen erityisen kiinnostunut leivonnasta. Lähtisin todella mielelläni kokeiluun mukaan. Minulla on kokemusta leipomisesta ja voisin hyödyntää sitä kehittelemällä uusia ja terveellisempiä reseptejä.” Salla, 25, Tampere.

”Kotioloissa lisäilen usein makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin lisää kuitua esim. täysjyväjauhon tai leseiden muodossa, joten sinänsä runsaskuituinen leivonta on erittäin tuttua. Tuotekehitys ja tuotteiden testaus on myös tuttua opiskelujen myötä. Olisi hauskaa päästä kokeilemaan uusia reseptejä ja kehittää omia reseptejä Myllyn Paras -tuotteista! Kotona ja töissä voin kerätä arvioita leivonnaisten ominaisuuksista muiltakin.” Maaria, 26, Turku.

Apua elämäntaparemonttiin

Runsaskuituiset tuotteet ovat terveellisiä valintoja. Esimerkiksi Paula toivoo, että kokeilun myötä tuotteet jäävät pysyvästi ruokavalioon.

”Olen 31-vuotias paatintappi, painoa minulla on tänä aamuna 127 kg, taakse on jäänyt 15kg. Kyseessä on kokonaisvaltainen elämäntaparemontti, joten tässä opetellaan syömään terveellisemmin. Mikäs sen ihanampaa kuin päästä kokeilemaan uusia runsaskuituisia juttuja, ruisjauho on toki tuttua, muut ovat uudempia tuttavuuksia, joten olisi kiva päästä kokeilemaan. Ehkä sitten kokeilun myötä jäisivät jopa pysyvästikin ruokavalioon...? Karusta keksin tietysti jo puuron lisäksi kokeiltavaksi sämpylää ja voisihan sitä kokeilla jugurtin sekaan antamaan puhtia aamupäivän hommiin... ”

”Meillä ei hirveästi käytetä runsaskuituisia tuotteita, yleensä leivonnassa vain vehnäjauhoja. Olisi mielenkiintoista testata miten tuotteet vaikuttaa perheeseemme. Itselläni ja nuorimmaisellani on usein mahavaivoja ja uskon, että kuitupitoisemmalla ruokavaliolla voisi olla apua asiaan. Meillä leivotaan todella paljon(joka viikko). Olen perhepäivähoitaja ja leivon myös hoitolasten kanssa useasti, omat myös mukana tietysti aina kun mahdollista!” Minna, 33, Kiiminki.

Yllätyksiä koko perheelle – ja työkavereille

Testiryhmäläiset yllättävät varmasti lähipiirinsä tänä keväänä aivan uudenlaisilla makuelämyksillä.

”Mieheni on innostunut leipäkoneensa kanssa ja etsii koko ajan uusia jauhoja kokeiltavaksi. Olisi ihana yllättää hänet tällaisella paketilla ja päästä samalla itse kokeilemaan, millaisia leipiä näistä jauhoista syntyisi. Perheeseemme kuuluu lisäksi 7- ja 4-vuotiaat tyttäret ja olisi mielenkiintoista nähdä, "uppoaisiko" heihin muu kuin perusleipä.” Nina, 35, Lapua.

”Olen paitsi innokas leipoja, myös hyvin innokas jakamaan edelleen niin leipomuksiani kuin reseptejä ja kokemuksiani. Olen jo pitkään rakastanut mm. spelttijauhoja ja leivon mielellään täysjyväistä tavaraa. Ihminen tarvitsee kuituja, karppaamisen sijasta olisi hyvä skarpata ja vaihtaa vaikkapa puolet pullaisasta puputuksesta rukiiseen rouskuttamiseen. Työskentelen viestintäjohtajana pörssiyhtiössä ja ilmeisesti tähän ammattiin ei ehkä ensimmäisenä yhdistetä piirakkapohjan vuokaan taputtelua, koska usein kuulenkin kommentteja: "Oletko tosiaan tehnyt tämän itse?" "Et kyllä näytä siltä, että osaisit leipoa." Noh, ne, jotka tuntevat minut, tai tutustuvat minuun, tutustuvat pian myös leivonnaisiini. Minulle käsillä tekeminen, ruoanlaitto ja leivonta, on erittäin mieluisa tapa rentoutua ja irtautua työstä.” Tarja, 37, Helsinki.

”Olen avarakatseinen ja rohkea mies, joka ei pelkää asettua tulilinjalle elämän kulinaristististen nautintojen ristitulessa. Ruuanlaitto ja leipominen kuuluvat elämäni suurimpiin intohimoihin. Sijoitan niihin sieluni ja ruumiini. Haen uusia makuelämyksiä, joita siirrän mielihyvää tuntien perheelleni. Tykkään improvisoida ja kehitellä omia reseptejä, joilla saan aikaan autenttisia makuelämyksiä.” Juha, 41, Kylmäkoski.

Seuraa Leivontanurkkaa! Testiryhmän tulokset julkistetaan näillä sivustoilla testiajan päätyttyä. Kun haluat leipoa runsaskuituisesti,löydät hyviä vinkkejä reseptihausta.

Testiryhmän tarjoaa: Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja