Mainos

Leipä palailee huomenna kauppoihin

Leipää pitäisi olla tarjolla normaalisti kauppojen hyllyillä huomenna. Lakossa olleet leipurit palaavat töihin puoliltaöin, eli pari tuntia myöhemmin kuin yövuoro alkaisi normaalisti.

Fazerin Suomen leipomoiden toimitusjohtaja Petri Kujala uskoo leipää löytyvän lähes normaalisti kauppojen hyllyltä vaikka joitakin puutteita edelleen onkin:

- Ne on sen tyyppisiä tuotteita, joita tavallaan normaalistikin olisi leivottu lakon aikana. Eli puhutaan joistakin marjapiirakoista ja tämän tyyppisiä tuotteista, joita ei heti löydy. Perusleipää pitäisi löytyä ihan hyvin.

Leivän saannissa saattaa olla ongelmia myös ensi viikolla, kun Elintarvikealan toimihenkilöiden kolmipäiväinen lakko alkaa sunnuntain ja maanantainvälisenä yönä kymmenessä yrityksessä.

Vantaan ja Lahden leipomot olivat virallisessa lakossa. Kujala sanoo, että Lappeenrannassa ja Turussa lakko oli laiton, mutta sielläkin ollaan palaamassa töihin samassa aikataulussa. Kujala myös muistuttaa, että alalla on voimassa edelleen ylityökielto.

Kujalan mukaan töitä on tehty koko ajan johtajien ja esimiesten voimin. Näin on yritetty valmistautua lakon loppumiseen.

- Meillä on ollut ja tulee olemaan puutteita. Nämä kaupoista tulleet tilausmäärät joidenkin tuotteiden osalta ovat olleet poikkeukselliset. Varmaankin siksi, että ihmiset ovat esimerkiksi hamstranneet leipää ja muuta, Kujala sanoo.

Kujalan mukaan Lahden ja Vantaan leipomoissa tehdään myös valtakunnallisesti jaettavia tuotteita, ja sillä tavoin lakko on vaikuttanut koko maahan.

Kujala sanoo MTV:n verkkouutisten haastattelussa, että kuluttajilta ei ole tullut hirveästi valituksia lakon aikana.

- Kuluttajat ja kauppakin on ymmärtänyt tämän asian. Mehän olemme tässä tavallaan välikappaleena. Liitot käyvät neuvotteluja ja tekevät toimenpiteitä. Mutta aika hyvin asia on ymmärretty.

Kujala myös esittää hartaan toiveen, että osapuolet pääsisivät asioista lopullisesti sopimukseen mahdollisimman pian.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.