Mainos

Leikkikenttävertailu: Kunnossapito ei kohdallaan

Leikkikenttien välineissä ja niiden kunnossapidossa on paljon puutteita. Etelä-Suomen lääninhallituksen tekemästä yhteenvedosta käy ilmi, että yli puolessa tarkastetuista keinuista ja liukumäistä oli huomautettavaa.

Lääninhallituksen yhteenveto perustuu kuntien tekemään valvontatyöhön. Neljäntoista kunnan tai kuntayhteisön valvontaviranomaiset tarkastivat yhteensä 230 leikkikenttää eli noin viidenneksen läänin alueella olevista leikkikentistä. Tarkastetuista kentistä noin puolella oli huolto -ja kunnossapitosuunnitelma.

Leikkialueilla tavattiin mm. laitteita, jotka oli sijoitettu liian lähekkäin. Tarkastuksissa havaittiin myös leikkivälineiden puuosissa lahoa, halkeamia ja tikkuja sekä rakoja. Edelleen metalliosissa oli ruostetta ja ne olivat kuluneita. Turvallisuuspuolta ei aina oltu mietitty lasten näkökulmasta, sillä esimerkiksi keinujen kannatinketjujen silmäkoko saattoi olla lapsen sormen mentävä. Myös monien liukumäkien suojakaiteissa oli puutteita. Leikkikenttien ongelmia ovat myös roskaaminen, kissat, opasteiden sotkeminen ja piirtely sekä muu ilkivalta.

Valvonnan tavoitteena on, että mahdollisimman moni kunta jatkaa leikkikenttiensä välineiden kunnon tarkastuksia ja korjaa tai korjauttaa virheet.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.