Mainos

Leikkikentissä paljon puutteita

Länsi-Suomen lääninhallituksen tarkastus paljasti, että lasten leikkikenttien keinuissa, karuselleissa, köysiradoissa ja liukumäissä on paljon korjattavaa. Lähes joka toinen 639 tutkitun leikkikentän välineistä osoittautui määräysten vastaiseksi.

Kuluttajavirasto antoi lääninhallituksen tehtäväksi laatia valvontatutkimuksen. Läänin elintarviketarkastaja Heikki Kahilakoski kertoi, että tarkastuksessa sovellettiin uusia yksityiskohtaisia ja vaativia standardeja.

-Leikkikenttävälineissä voi olla lahonneita osia, ja niiden kestävyys pettää aiheuttaen loukkaantumisen tai kuoleman. Köysiradan köysi voi olla vuosien myötä auringossa haurastunut. Esiin nousseet naulanpäät ja kiinnityspulttien päät saattavat aiheuttaa tarttumis- ja ruhjoutumisvaaran.

Lääninhallitus teki tarkastuksen kesällä. Kentät olivat kuntien, seurakuntien ja yhdistysten kenttiä. Kerrostalojen kenttiin saakka ei ehditty, eivätkä kaikki läänin kunnat voineet osallistua tarkastukseen.

Keski-Suomessa tarkastettiin 130 leikkikenttää, Pirkanmaalla 47, Satakunnassa 76, Varsinais-Suomessa 286 ja Pohjanmaalla sata. Välineitä tarkastettiin 2821, joista määräysten vastaisia oli 1176. Välineistä joka toiselle annettiin kirjallinen korjauskehotus. Noin viidenneksellä tarkastetuista kentistä oli huolto- ja kunnossapitosuunnitelma. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.